Новини
MyCompetence се представя пред 400 студенти MyCompetence се представя пред 400 студенти
26.02.2015

Близо 400 студенти от всички висши училища в страната ще имат възможност да се запознаят с разработената от БСК Информационната система за оценка на компетенциите (MyCompetence). Това ще се случи в рамките на предстоящия Зимен университет, организиран от Националното представителство на студентските съвети (НПСС). Тази година той ще се проведе в Боровец от 11 до 15 март.

 

Акцентът на събитието традиционно се поставя върху спортните състезания. Този път са включени надпревари по ски алпийски дисциплини, сноуборд, ски бягане, щафета и шейна. Те са част от националния календар на Асоциацията за университетски спорт „Академик".

 

MyCompetence ще бъде представена като модул от информационната и обучителната програма на Зимния университет, която ще се провежда паралелно със спортните състезания. След като се запознаят с функционалностите на системата, младежите ще могат на място да се регистрират в нейния сайт.

 

Те ще получат и задачи за „домашно", които трябва да изпълнят чрез инструментите на MyCompetence. За да „завърши" успешно Зимния университет, в рамките на две седмици след неговото приключване всеки участник ще трябва да премине едно електронно обучение по предпочитана от него тема и да направи поне един тест за компетенция по избор. Студентите ще получат съответно електронно удостоверение за преминато обучение и доклад с резултатите от теста за оценка.

 

Резултатите от обученията и оценките ще бъдат обобщени и анализирани съвместно от екипите на MyCompetence и НПСС.

 
КОНФЕДЕРАЦИЯ НА НЕЗАВИСИМИТЕ СИНДИКАТИ В БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРСКА СТОПАНСКА КАМАРА КТ Подкрепа