Новини
„Орак инженеринг“ с награда за най-активно използване на MyCompetence „Орак инженеринг“ с награда за най-активно използване на MyCompetence
16.03.2015
Източник: БСК

По повод втората годишнина от старта на Информационната система за оценка на компетенциите MyCompetence Българската стопанска камара награди компанията, която най-активно използва MyCompetence за управление на човешките си ресурси. Това е пловдивската ИТ фирма „Орак инженеринг".

 

Днес изпълнителният председател на БСК и ръководител на проекта за създаване на MyCompetence Божидар Данев връчи специална грамота на Ана Диварова - мениджър Партньорски отношения в "Орак инженеринг" в присъствието на журналисти от централните медии. В знак на благодарност за своята активност компанията получава от БСК безплатно вътрешнофирмено интерактивно обучение по емоционална интелигентност. В него ще се включат между 15 и 20 служители.

 

„MyCompetence ни е много полезна основно при подбора на персонал, за оценка на компетенциите на служителите и на кандидатите за стаж във фирмата. В бъдеще планираме да използваме също инструментите за 360-градусова обратна връзка и да изготвим фирмени компетентностни модели на длъжностите в компанията", сподели пред участниците в събитието Ана Диварова.

 

MyCompetence има модул, който позволява да се изработват специфични компетентностни модели на длъжности, обясни ръководителят на Националния център за оценка на компетенциите Томчо Томов. Данните, въведени от отделните компании, се връщат обратно в системата и се използват за актуализиране на търсените в съответния икономически сектор умения и  компетентности.

 

„С помощта на компании като „Орак инженеринг", които активно ползват инструментите на MyCompetence, ние получаваме постоянна обратна връзка за качествата на системата. Това ни дава възможност постоянно да я актуализираме и доразвиваме", обобщи Божидар Данев.
КОНФЕДЕРАЦИЯ НА НЕЗАВИСИМИТЕ СИНДИКАТИ В БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРСКА СТОПАНСКА КАМАРА КТ Подкрепа