Новини
Татяна Иванова: Частните услуги за сигурност се нуждаят от професионални стандарти Татяна Иванова: Частните услуги за сигурност се нуждаят от професионални стандарти
30.07.2012
Източник: БСК

Анализ и оценка на сектора "Охрана и сигурност" в рамките на проекта "Национална мрежа за оценка на компетенциите по сектори" на Българската стопанска камара правят от Националната асоциация на фирмите, охраняващи се с технически средства. Преди официалното огласяване на резултатите от анализа, в ефира на предаването "Преди всички" за изводите и препоръките от анализа разказа Татяна Иванова, изпълнителен секретар на асоциацията.


Законодателната база не дефинира кои са услугите, които влизат в сектора по охрана и разследаване. Има предложение да се промени законодателната база и да се дефинира в националния класификатор на икономическите дейности кои са частните услуги за сигурност. Идеята е да се разработят минималните професионални стандарти, обясни Иванова.


Министерството на финансите преди една седмица публикува доклад за анализ на икономическото състояние на промишлеността и услугите. Дейностите по охрана и разследване са на осмо място по растеж на услугите, независимо от това, че кризата силно въздейства върху бранша. Първото, от което се съкращава, е от охраната и сигурността. Хора, разберете, че това е дейност, чрез която ще се запази имуществото ви, призова Иванова.


Чуйте цялото интервю с Татяна Иванова ТУК.

 
КОНФЕДЕРАЦИЯ НА НЕЗАВИСИМИТЕ СИНДИКАТИ В БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРСКА СТОПАНСКА КАМАРА КТ Подкрепа