Новини
Проведе се работна среща за дефинирането на профил младши програмист  Проведе се работна среща за дефинирането на профил младши програмист
19.11.2014
Източник: Сектор - Информационни технологии

На 6 ноември 2014 г. в Института за прогресивно образование бе проведена работна среща, свързана с дефинирането на компетентностите и изискванията към длъжност Младши програмист.

В работната среща участваха представители на държавни институции (Министерството на образованието и науката); на ИТ академиите - Академията на Телерик, Обучителния център на Империя онлайн, Хак България, СофтУни, Робопартанс; на професионални училища и ВУЗ-ове, предлагащи специалности в областта на ИТ - ВСУ „Черноризец Храбър", ПУ "Паисий Хилендарски", ОМГ „Акад. Кирил Попов", и на компании от софтуерната индустрия.

По време на събитието бяха идентифицирани специфичните знания, умения и нагласи, които работодателите в индустрията определят като ключови за длъжността.

Това е пoредното събитие от стартиралата инициатива за реформа в образованието, предприета от Работната група за образование на БАСКОМ. За целта бе създадена специална платформа, в която заинтересованите страни ще имат възможност да публикуват мнения и предложения, свързани с адресирането на проблема с недостига на квалифицирани специалисти в сектора.
КОНФЕДЕРАЦИЯ НА НЕЗАВИСИМИТЕ СИНДИКАТИ В БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРСКА СТОПАНСКА КАМАРА КТ Подкрепа