Новини
Пет нови предприятия от сектора Безалкохолни напитки ще работят по проекта на БСК Пет нови предприятия от сектора "Безалкохолни напитки" ще работят по проекта на БСК
17.02.2014
Източник: СКС "Безалкохолни напитки"

На свое заседание от 11.02.2014 г.  секторното референтно звено „Безалкохолни напитки и бутилирани води” увеличи своя капацитет с нови пет пилотни предприятия.

 

"Джи енд Ви" ЕООД е създадена през 1995 г.и е лицензирана за производство на трапезна вода. Фирмата е първата компания в България, бутилираща вода в бутилки от поликарбонат в обем от 19 литра. "Джи Енд Ви" ЕООД е първата, която въвежда и налага на пазара машините познати като кулери, ползващи бутилките за многократна употреба. От 2001 г. е член на Европейската асоциация на компаниите бутилиращи вода за охладители  /EBWA/. Член е на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България. Регистрирана е по ISO9001:2000, ISO 22000:2005, ISO 9001:2008, HACCP.


"ИТД" ЕООД - гр. Съединение. "ИТД" ЕООД е българска компания, създадена през 1990 г., специализирана в производството на PET преформи, пластмасови бутилки, флакони и капачки, резервни части и матрици за машини за издуване. "ИТД" ЕООД разполага с отлично оборудвана съвременна база, разположена в гр. Съединение. Фирмата подпомага дейността на своите клиенти както чрез разработването и реализирането на нови индивидуални проекти за промяна на опаковките, така и чрез предлагането на свободни за продажба продукти. "ИТД" ЕООД е сертифицирана по ISO 9001:2008, ISO 14001:2004,  ISO 22000:2005. "ИТД" ЕООД е член на Асоциациата на производителите на безалкохолни напитки в България.


"Етап Адресс" АД - гр. София е производител на натурална минерална вода с търговската марка "КОМ". Водата се бутилира в модерен завод, изграден в с. Бързия, в Северозападна България, област Монтана. Производствената програма включва широка гама от разфасовки и опаковки. Фирмата разполага с добре обучен персонал. Общият брой на ангажираните в бутилирането и дистрибуцията на продуктите е около 140 души. Фирмата е член на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България.


"77К" ООД - гр. Перник
е производител на широка гама безалкохолни напитки и трапезна вода. Фирмата е позната с напитката под търговската марка „Фонтана". "77К" ООД разполага със собствена модерна производствена база, оборудвана с машини за бутилиране на безалкохолни напитки в опаковки от ПЕТ в различни разфасовки, както и с машини за раздуване на ПЕТ опаковки. Фирмата е член на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България.


КООП "ХВП" - гр. София. КООП "ХВП" е обединение на дългогодишни производители и специалисти от хранителната и питейна индустрия в България. Издателската къща на кооперацията продуцира единственото специализирано издание за отрасъла -  научно-приложното списание "ХВП", добило широка популярност не само в България, но и в чужбина. Резултат от дейността на ИК "ХВП" са редица издания: книги, каталози, помагала и брошури, третиращи най-актуалните проблеми и тенденции в хранителната и питейна индустрия. КООП "ХВП" е представител и медиен партньор на редица български и международни панаири и изложения в областта на хранителната индустрия. КООП"ХВП" имаше възможност на няколко пъти вече да отрази участието на сектора в проекта за създаване на системата за оценка на компетенциите MyCompetence.
КОНФЕДЕРАЦИЯ НА НЕЗАВИСИМИТЕ СИНДИКАТИ В БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРСКА СТОПАНСКА КАМАРА КТ Подкрепа