Новини
Награди за принос в развитието на електрическата мобилност в България за 2013 г. Награди за принос в развитието на електрическата мобилност в България за 2013 г.
12.03.2014
Източник: ИКЕМ

За трета поредна година Индустриален клъстер "Електромобили" (ИКЕМ) връчи своите награди за най-голям принос в насърчаването и популяризирането на електрическата мобилност в България.

Голямата награда "Кубратов меч" за цялостен принос в Електрическата мобилност в България за 2013 г. получи „Транспортна електроника 91" ООД гр. Пловдив, пилотно предприятие в проекта, за конверсия на лек автомобил „Ситроен берлинго". Отличието беше връчено от г-жа Анна Янева, зам.-министър на икономиката и енергетиката.

 

Наградите за принос в сферата на бизнеса в електрическата мобилност за 2013 г. бяха две. Първата от тях беше връчена на „Шрак Техник" ЕООД за подобряването на елементната база за зарядни колонки и модул за слънчева енергия към тях. Отличието беше връчено от г-н Чавдар Георгиев, зам.-министър на околната среда и водите.

Втората награда отиде при „Дженеръс Ауто" ЕАД като единствен вносител и за популяризиране на пазара на електромобил с удължен пробег „Opel Ampera". Тя беше връчена от г-н Минчо Казанджиев, кмет на град Ловеч.

Награда за създаване на български продукт за електрическата мобилност за 2013 г. получи „Пасат България" АД за инженеринг и изработка на корпус от стъклопласт за българска зарядна колонка за електромобили. Призът беше връчен от г-н Аспарух Аспарухов, кмет на град Божурище.

Организаторите връчиха още една награда за български продукт за електрическа мобилност през 2013 г. С нея беше отличен инж. Светлин Гарев, за инженеринг и разработка на електрическа и електронна система на българска зарядна колонка и софтуер за управлението й в мрежа. Отличието връчи г-н Ивайло Иванов, управител на Агенция "Булгарреклама".

За принос в сферата на науката и образованието в електрическата мобилност през 2013 г. награда получи ВТУ „Тодор Каблешков" - за разработката на прототип на българска голф количка, която бе връчена от г-жа Елица Панайотова от Sofia Tech Park.

Връчването на наградите бе в рамките на специализираното изложение „MachTech&Metal" от 5 до 7 март 2014 г. в Интер Експо център, в което ИКЕМ участва с общ щанд, заедно със свои членове и утвърдени производители, дистрибутори и партньори, работещи активно в областта на електрическата мобилност.

 
КОНФЕДЕРАЦИЯ НА НЕЗАВИСИМИТЕ СИНДИКАТИ В БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРСКА СТОПАНСКА КАМАРА КТ Подкрепа