Новини
Илия Левков е новият председател на Асоциацията на бизнес клъстерите в България Илия Левков е новият председател на Асоциацията на бизнес клъстерите в България
04.03.2014
Източник: ИКЕМ

Изборът на нов председател изпревари с няколко месеца края на мандата на досегашния председател – г-н Петър Статев. Това се наложи поради факта, че в края на 2013 г. г-н Статев беше избран за вицепрезидент на Европейския институт по телекомуникационни стандарти (ETSI), както и поради нарастващите му ангажименти, свързани с новата позиция. Г-н Статев остава в ръководството като член на УС на АБК и ще подпомага дейността на новия председател със своите опит и практически познания за развитие на клъстерите в България, като по този начин ще се запази и приемствеността.

Г-н Илия Левков е председател на Управителния съвет на ИКЕМ. Предишният oпит на г-н Левков включва управление на различни компании в България. Бил е регионален мениджър на „Спиди“ АД, ръководител офис на Инвестбанк АД. Г-н Илия Левков е председател на Стопанската камара - Петрич от 2000 г. и член на на УС на Регионалната стопанска камара – Благоевград.

Илия Левков има опит в управление и изпълнение на европейски проекти, бил е регионален координатор по проект по ОПАК. В момента е председател на секторния консултативен съвет за сектор "Електромобили" по проект „Развитие и внедряване на информационна система за оценка на компетенциите по браншове и региони“, изпълняван от Българска стопанска камара. Г-н Левков притежава диплома за магистър по индустриален мениджмънт от Университета за национално и световно стопанство, София. Специализирал е корпоративен мениджмънт в Йокохама, Япония.
КОНФЕДЕРАЦИЯ НА НЕЗАВИСИМИТЕ СИНДИКАТИ В БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРСКА СТОПАНСКА КАМАРА КТ Подкрепа