Новини
Започнаха обученията на консултанти, които ще съдействат за признаването на знания, придобити по неформален път или чрез самостоятелно учене Започнаха обученията на консултанти, които ще съдействат за признаването на знания, придобити по неформален път или чрез самостоятелно учене
12.11.2013
Източник: БСК

Започват обученията за начални консултанти по валидиране на знанията, придобити по неформален път. В обученията ще се включат учители от професионалните гимназии, в които ще се извършва признаването на знанията, придобити по неформален път или чрез самостоятелно учене.

 

Системата за признаване на знанията ще позволява на всеки, който има натрупани професионални знания в рамките на професията си или научени в живота, да може да получи държавно признат документ за тях, без да плаща допълнително за обучение и квалификация.

 

Българската стопанска камара е партньор на проекта и има възможност да включи свои представители в обученията. Всички обучения са петдневни. Те започват всеки понеделник от 12.30 часа и приключват в петък.

 

В седмицата 11 – 15 ноември 2013 година обучение за начални консултанти, както и за представяне на Системата за валидиране на знания, придобити по неформален път или чрез самостоятелно учене, ще се проведе в Смолян, Пазарджик и Стара Загора.

 

В периода 18 – 22 ноември 2013 година обучения ще се провеждат във Варна, Добрич, Шумен и Силистра.

 

В периода 25 – 29 ноември 2013 година обучения ще се провеждат в София, Кърджали, Пловдив, Хасково и Търговище.

 

В първата седмица на декември обучения ще се провеждат в София, Русе, Велико Търново, Габрово и Ловеч.

 

В периода 9 – 12 декември 2013 година обучения ще се провеждат в Плевен, Враца, Монтана, Видин. Пълният график на обученията е публикуван по-долу.

 

Организаторите от Министерството на образованието и науката заплащат командировъчни разходи за лицата, които участват в обучение в градовете, които не са по месторабота.

 

Повече за системата за валидиране можете да видите тук: www.validirane.mon.bg
КОНФЕДЕРАЦИЯ НА НЕЗАВИСИМИТЕ СИНДИКАТИ В БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРСКА СТОПАНСКА КАМАРА КТ Подкрепа