Новини
Държавната администрация приема 1672 стажанти Държавната администрация приема 1672 стажанти
31.03.2015
Източник: БСК

1672 младежи ще могат да работят в държавни ведомства по Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация за 2015 г. Инициативата се провежда за четвърта поредна година при изключителен интерес както от страна на студентите, така и от страна на администрацията.

 

През тази година се предлагат стажове в 42 професионални направления, като ведомствата са обявили най-много позиции в „Икономика" - 486, „Администрация и управление" - 188, „Право" - 185, „Архитектура, строителство и геодезия" - 153 и „Социални дейности" - 68.

 

В Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация 2015 г. могат да участват всички студенти, които са в процес на обучение във висше училище в страната или в чужбина с непрекъснати студентски права без значение от степента, формата на обучението или курса.

 

Програмата е с фокус върху придобиването на професионален опит, нови знания и умения в реална работна среда, както и с цел професионална ориентация на студентите. Стажовете ще се проведат в периода 1 юли - 30 септември 2015 г.

 

Условията на програмата са публикувани на Портала за студентски стажове в държавната администрация (http://staj.government.bg) в раздел „Информация за програмата".

 

Процедурата за кандидатстване и подбор е изцяло онлайн и се осъществява на портала. Крайният срок за кандидатстване е 29 април 2015 г.
КОНФЕДЕРАЦИЯ НА НЕЗАВИСИМИТЕ СИНДИКАТИ В БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРСКА СТОПАНСКА КАМАРА КТ Подкрепа