Новини
Ден на металурга и 35 години Алкомет АД Ден на металурга и 35 години Алкомет АД
31.10.2016

Националният професионален празник „Деня на металурга" тази година ще се проведе на 3 ноември, четвъртък, от 12:00 ч. в производствената база на Алкомет АД под патронажа и личното участие на Министър-председателя на Република България Бойко Борисов. Организатори на събитието са Българска асоциация на металургичната индустрия и Алкомет АД.
Гости на церемонията ще бъдат Томислав Дончев - заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика, Зорница Русинова - Министър на труда и социалната политика, Н. Пр. Сюлейман Гьокче - Посланик на Република Турция в България. На церемонията ще присъстват още кмета на община Шумен Любомир Христов, Антон Петров - председател на БAMИ, Заместник-министри на икономиката и енергетиката, Изп. директор на ИА „ГИТ" , ръководители на работодателски и синдикални организации, представители на металургични фирми, на централната и местна власт, дипломати.

Програмата предвижда на празника да бъде отбелязана 35-годишнината от пуска на „Алкомет" АД - най-големият производител на алуминиеви валцови и пресови изделия на Балканите. На тържествената церемония ще бъде представена и новата инвестиционна програма на дружеството за следващия двугодишен период, която е на стойност 36 млн. евро и предвижда разкриването на приблизително 100 работни места.
КОНФЕДЕРАЦИЯ НА НЕЗАВИСИМИТЕ СИНДИКАТИ В БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРСКА СТОПАНСКА КАМАРА КТ Подкрепа