Новини
В сектор Транспорт приключва тестването на компетентностните модели В сектор "Транспорт" приключва тестването на компетентностните модели
21.03.2014

Тестването чрез полеви проучвания на компетентностните модели на ключовите длъжности в сектор „Транспорт" е почти на финала си. Този етап преминава при голям интерес от страна на участващите лица и при активно  съдействие от пилотните предприятия.

 

През 2014 г. ще бъдат разработени 5 нови ключови длъжности, за които заинтересованите предприятия в сектора, дадоха вече своите предложения. Впечатление направи държавното предприятие „БДЖ - Пътнически превози", показвайки желание за сериозно участие в проекта с предложението си за разработване на 6 важни за него  ключови длъжности.

Голям интерес в сектора предизвикаха и електронните обучения в системата MyCompetence. Заявки за включване в дистанционните обучения дадоха "Метрополитен" АД и държавно предприятие „Транспортно строителство и възстановяване".  На най-голям интерес се радва обучението по „Управление на качеството", следвано от темите „Дигитални компетентности на експертно ниво" и „Оценка на длъжностите и определяне на ключови длъжности".

Активното участие на пилотните предприятия в дейностите по проекта показва положителна обща тенденция към реформи по отношение на управлението и  качеството на   човешките ресурси в сектор „Транспорт".
КОНФЕДЕРАЦИЯ НА НЕЗАВИСИМИТЕ СИНДИКАТИ В БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРСКА СТОПАНСКА КАМАРА КТ Подкрепа