Новини
Видеоклипове ще мотивират младежите да работят и учат Видеоклипове ще мотивират младежите да работят и учат
29.04.2015
Източник: БСК

Държавата ще мотивира младите хора да потърсят работа или обучение чрез видеоклипове, изработени също от младежи. Днес социалният министър Ивайло Калфин обяви конкурс за тяхното създаване, който ще бъде финансиран по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020. Темата е "Посоката избираш ти, възможностите даваме ние".

 

За конкурса е създадена и Фейсбук страница "Посоката избираш ти", където желаещите на възраст над 15 години могат да качват създадените от тях клипове. Най-добрите ще се борят за 4 награди - една от тях ще  бъде определена чрез жребий, ако е получила поне 50 лайка във Фейсбук до 15 юни. Останалите три ще раздава жури, в което са директорът на БНТ Вяра Анкова, драматургът и белетрист Захари Карабашлиев, световната шампионка Саня Жекова, Александър Деянов - SuilleR - световен шампион по бийтбокс, и Михаил Христов - параолимпиец и световен шампион на дълъг скок.

 

Самите видеоклипове ще бъдат приемани от 11 май т.г. Материалите трябва да са с дължина до 90 секунди. Крайният срок за тяхното изпращане е 7 юни т.г. Победителите ще бъдат обявени на 16 юни т.г. Наградата на публиката ще донесе 2000 лв. на победителя, толкова ще получи и фаворитът на журито. Второто място носи 1500 лв., а третото - 1000 лв.

 

Схемата „Активни" от ОП РЧР стартира на 16 юни т.г. Нейната задача е да се идентифицират младежи до 29 години, които не работят, нямат завършено образование и са застрашени от социално изключване, съобщи още министър Калфин.

 

Целта ни е да мотивираме младите хора да се откажат от висенето в социалната мрежа и да видят, че светът е доста по-шарен, обясни министър Калфин. По неговите думи това не е обикновена програма с европейски и национални средства. Тя иска да помогне на младежите да направят съзнателен избор и да постигнат мечтите си.
КОНФЕДЕРАЦИЯ НА НЕЗАВИСИМИТЕ СИНДИКАТИ В БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРСКА СТОПАНСКА КАМАРА КТ Подкрепа