Новини
Бизнесът раздава стипендии на ученици и студенти Бизнесът раздава стипендии на ученици и студенти
14.07.2014

За първи път чрез проект "Бизнес и образование - точка на пресичане", изпълняван от  БКДМП, финансиран от Фондация "Америка за България" е организирана кампания за популяризиране на Професията. В края на учебната година бяха отличени със стипендии 21 ученика от Професионални гимназии от градове: Варна, Велинград, Пловдив, Русе, Севлиево, Сливен, Хасково и 6 студента от Лесотехнически университет – София от специалности Технология на дървесината и Инженерен дизайн. В изпълнение на Проекта се предвиждат стипендии за постигнати добри резултати през първия срок на 2014-2015 учебна година. За отличаване на младежите основни критерии, които имат значение са:

ü  Номинации на гимназиите

ü  Атестации от учителите по учебна практика за уменията и компетенциите на номинирания ученик/студент

ü  Участие в училищния живот /проекти състезания и други извънкласни форми/

ü  Успех и други

ü  За отличаването на ученици и студенти през новата учебна година, УС на БКДМП предлага да бъде включено в критериите и есе, което да представя тяхното виждане за реализацията на Бранша.

 

ü  Предстои и организиране на посещения за преподаватели от Професионалните гимназии в мебелни и дървообработващи фирми.

 

Снимките от награждаванията може да разгледате тук.

 

Фондация „Америка за България” подпомага израстването и укрепването на динамична пазарна икономика и демократично общество в България, и подкрепя страната в постигане на пълния ѝ потенциал на успешна и модерна европейска нация.  Основана през 2008 година, Фондацията е наследник на Българо-американския инвестиционен фонд, създаден от Правителството на САЩ чрез Американската агенция за международно развитие. Грантовете, които Фондация „Америка за България” предоставя, продължават отношенията на доброжелателство и приятелство между народите на САЩ и България.
КОНФЕДЕРАЦИЯ НА НЕЗАВИСИМИТЕ СИНДИКАТИ В БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРСКА СТОПАНСКА КАМАРА КТ Подкрепа